Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ



Καλοκαιράκι! Καιρός να φορέσουμε αέρινα ρούχα και να βγούμε στις παραλίες!
Τι κάνουμε όμως με την ακμή στην πλάτη που εμφανίζεται πολύ έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες και δυσκολεύει στις εξώπλατες εμφανίσεις μας;



Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σώμα μας παράγει περισσότερα έλαια και σε συνδυασμό με τον έντονο ιδρώτα λόγω ζέστης,  δημιουργείται ακμή. 
Τα αντηλιακά από την άλλη, που είναι αδιαπραγμάτευτα απαραίτητα για το σώμα μας το καλοκαίρι, μπορεί να επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση.

Και θα μου πείτε, υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτό? 
Φυσικά και μπορούμε αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές και να δούμε την πλάτη μας να αστράφτει!



Αν και η ακμή στο σώμα διαφέρει από αυτή του προσώπου, είναι επίσης ενοχλητική και μπορεί να καταπολεμηθεί και με προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, αρκεί να μην περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου γιατί αυτό μπορεί να αποχρωματίσει τα ρούχα μας.

  • Ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε χέρι! Ναι, ξέρω! Εκείνη την ώρα που το κάνεις, νιώθεις πολύ καλά! Είναι μια πολύ κακιά συνήθεια, δύσκολα κόβεται αλλά πιστέψτε με, ότι κι αν κάνετε αν δεν σταματήσετε να τα "πειράζετε", δεν θα φύγουν ποτέ από εκεί. Αντιθέτως, θα γίνουν περισσότερα και στη χειρότερη περίπτωση θα δημιουργήσουν σημάδια που δύσκολα θα φύγουν.

  • Κάνουμε πολύ καλό καθαρισμό καθημερινά. Απομακρύνουμε τον ιδρώτα και τους ρύπους και επιτρέπουμε στο δέρμα να αναπνέει καθαρό (για τον καθαρισμό προτείνω με κλειστά μάτια το σαπούνι πρόπολης της Apivita).

  •  Ναι στην απολέπιση, όχι στο έντονο τρίψιμο! Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε με το scrub ή με το ειδικό σφουγγάρι λούφα, είναι ότι επιμένουμε δυνατά γιατί πιστεύουμε πως έτσι θα καθαρίσουμε σε βάθος το δέρμα. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να τραυματίζουμε το δέρμα μας και να εκρέει περισσότερο έλαιο για να προστατευθεί. Κάνουμε ήπια απολέπιση και απαλό καθαρισμό με το σφουγγάρι για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσουμε τους πόρους.


  • 'Οσες από εμάς δεν έχουν αλλεργία, μπορούν να διαλύσουν μια ασπιρίνη σε λίγο νεράκι και να βάλουν τοπικά στα σπυράκια για δυό τρία λεπτά πριν ξεβγάλουν. Η ασπιρίνη είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της, περιέχει βήτα-ύδροξυ οξέα (BHA) που αποφράζουν τους πόρους, μειώνουν τις κοκκινίλες και διορθώνουν τα ψεγάδια του δέρματος.


  • Μετά τον καθαρισμό, σε στεγνό δέρμα, απλώνουμε στην πλάτη μας έλαιο τεϊόδεντρου (το γνωστό tea tree oil). Το Τεϊόδεντρο ξεχωρίζει για τη δράση του κατά των μολύνσεων, θεωρείται το αντισηπτικό της φύσης, αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα και καταπολεμά τα σπυράκια. (προτείνω και πάλι της Apivita που είναι 100% βιολογικό αιθέριο έλαιο).
  • Ακολουθείστε καθημερινά τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με το αποτέλεσμα!

    Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας στέλνω απεριόριστα φιλιά! 


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου