Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Η αίσθηση του λαμπερού και αποτριχωμένου δέρματος είναι αδιαμφισβήτητα απίστευτη. Η αποτρίχωση προσφέρει απαλότητα και λάμψη στο δέρμα όλες τις εποχές του χρόνου. Κυρίως όμως το καλοκαίρι, μας είναι απαραίτητη. 
Αν δεν είσαι από τις τυχερές που έχουν ξεμπερδέψει με την τριχοφυΐα μέσω της μεθόδου αποτρίχωσης με laser  και αν το ξύρισμα με ξυραφάκι κάθε δύο μέρες σε έχει κουράσει, η αποτρίχωση με κερί είναι ιδανική για εσένα.


Η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα και καθυστερεί πολύ η επανεμφάνισή της (περίπου 15 με 20 ημέρες). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως είναι ότι η τριχοφυΐα αραιώνει, αφού με το απότομο τράβηγμα της τρίχας πολλοί θύλακες καταστρέφονται, και μαζί καταστρέφονται και τα κύτταρά τους που δημιουργούν τις τρίχες.


Πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις προμηθευτεί τα εξής απαραίτητα υλικά και εργαλεία για να κάνεις την αποτρίχωση σωστά και εύκολα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι χρειάζεται να προμηθευτείς.


Οινόπνευμα
Φαρμακευτική κρέμα με αντιφλεγμονώδη δράση 
Συσκευή αποτρίχωσης
Ταινίες για αποτρίχωση
Κερί
Λαδάκι
Μια πλούσια ενυδατική κρέμα


Παρακάτω ετοίμασα τους πιο βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα καθώς και τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχω να δώσω σ'αυτήν, πριν κάνει για πρώτη φορά αποτρίχωση.

Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι πως σε όλη τη διάρκεια της αποτρίχωσης πρέπει να ακολουθήσεις τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφύγεις τις μολύνσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι η αποτρίχωση με κερί, είναι ακατάλληλη για διαβητικούς, δέρματα με προβλήματα ευρυαγγειών και για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

Για να αποφύγεις τις αλλεργικές αντιδράσεις, καλό είναι να κάνεις ένα τεστ πρώτα σε μια μικρή περιοχή.

Καλό είναι να έχεις κάνει μια καλή απολέπιση στα σημεία που θα αποτριχώσεις 1 με 2 μέρες πριν και όχι την ίδια μέρα για να αποφύγεις τους ερεθισμούς. Η διαδικασία της απολέπισης απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εμποδίζει τις τρίχες να αρχίσουν να μεγαλώνουν προς τα μέσα.



Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και χωρίς ίχνος υγρασίας. Το ντους να γίνει αρκετή ώρα πριν, ακόμα καλύτερα να γίνει την προηγούμενη μέρα. Φρόντισε να περάσεις τα σημεία που θα αποτριχώσεις με λίγο οινόπνευμα για να αποφύγεις τις μολύνσεις. Αν αισθάνεσαι ότι το δέρμα σου δεν είναι στεγνό, βάλε λίγη πούδρα ταλκ και να μην απλώσεις μετά ενυδατική κρέμα γιατί το το κερί δεν θα εφαρμοστεί τέλεια πάνω στο δέρμα και μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει ερεθισμό.

Να προσέξεις πολύ καλά τη θερμοκρασία του κεριού και να αποφύγεις να το ζεστάνεις περισσότερο χρόνο από αυτόν που υποδεικνύει η συσκευή σου γιατί δεν πρέπει να υγροποιηθεί εντελώς. Εκτός από το ότι μπορεί να δημιουργηθεί έγκαυμα, δεν θα πιάνει τις τρίχες και θα σε δυσκολέψει πολύ στην εφαρμογή.

Άπλωσε το κερί κατά μήκος, με φορά ίδια με αυτή των τριχών, σε επιφάνεια περίπου όση είναι και η ταινία σου, αφήνοντας ένα περιθώριο, ώστε να μπορείς να πιάσεις την ταινία για να την τραβήξεις.
Σε κάποια σημεία, οι τρίχες έχουν διαφορετική φορά από τις υπόλοιπες, οπότε αυτές θα καθορίσουν και την φορά που θα έχει η τοποθέτηση του κεριού αλλά και το τράβηγμα της ταινίας. 



Πάρε μια βαθιά ανάσα! Το τράβηγμα της ταινίας πρέπει να γίνει πολύ πολύ γρήγορα για να πονέσεις όσο το δυνατόν λιγότερο και να αποφευχθούν οι ερεθισμοί στο δέρμα.
Κράτησε το δέρμα τεντωμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση της ταινίας. Αν δεν το κάνεις, μπορεί να καταλήξεις ακόμα και με μώλωπες. (Την πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι, δεν τράβηξα γρήγορα την ταινία και δεν κράτησα αντίσταση με το άλλο χέρι... 
...άουτς! δεν ξεκόλλησε το κερί αμέσως και χρειάστηκε να επαναλάβω το τράβηγμα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα έντονο αιμάτωμα. Αμέσως έβαλα πάγο και κρέμα αλλά το σημάδι έμεινε για τρεις μέρες εκεί να μου θυμίζει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να είμαι πιο προσεκτική).

 Αν σε κάποια σημεία δεν βγουν μαζί όλες οι τρίχες, μπορείς να επαναλάβεις μετά από λίγη ώρα και όχι την ίδια στιγμή. Έτσι θα αποφύγεις τους ερεθισμούς από τα πολλά και έντονα τραβήγματα στο ίδιο σημείο.

Ο πόνος κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Καταρχάς έχει να κάνει με το πόσο είναι ανθεκτικός στον πόνο ο κάθε οργανισμός. Να θυμάσαι ότι την πρώτη φορά θα πονέσεις λίγο παραπάνω από τις επόμενες. Επίσης στον πόνο παίζει ρόλο η ποιότητα του κεριού που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και το μήκος της τρίχας. Οι τρίχες πρέπει να είναι οπωσδήποτε 3 έως 5 χιλιοστά. Αν είναι πιο κοντές δεν θα τις πιάσει το κερί και θα ταλαιπωρηθείς χωρίς λόγω, ενώ αν είναι πιο μακριές θα έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ δυνατό πόνο.

Αν κατά την εφαρμογή νοιώσεις έντονο πόνο ή δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή μετά το τράβηγμα της ταινίας, δοκίμασε να τοποθετήσεις αμέσως στην περιοχή ένα παγάκι διπλωμένο σε πετσέτα ή μια παγοκύστη, και θα ανακουφίσει από τον πόνο αμέσως. Μην επιχειρήσεις να επαναλάβεις την αποτρίχωση στο σημείο αυτό, ακόμα κι αν δεν βγήκαν όλες οι τρίχες με αυτή την εφαρμογή γιατί είναι πολύ πιθανό να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Αν οι τρίχες που απέμειναν φαίνονται έντονα και σε ενοχλούν, μια καλή λύση είναι να τις τραβήξεις την επόμενη μέρα με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών μια-μια (όχι δεν πονάει πολύ).

Καλό είναι να μην κάνεις αποτρίχωση τις μέρες που περιμένεις περίοδο γιατί θα πονέσεις περισσότερο και οι τρίχες θα εμφανιστούν συντομότερα (μην ξεχνάς, οι ορμόνες σου αυτές τις μέρες του μήνα, κάνουν πάρτι!).

Μόλις τελειώσεις με την αποτρίχωση άπλωσε ένα λαδάκι στο δέρμα σου. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνεις υπολείμματα κεριού. Μια λιπαρή ενυδατική κρέμα αμέσως μετά, θα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην περιοχή.




Συμβουλές για μετά την αποτρίχωση:
-Απέφυγε τα στενά ρούχα για μια-δύο μέρες. 
-Μην βρέξεις με νερό την περιοχή τουλάχιστον για 6-8 ώρες. -Καλό είναι την ίδια μέρα να μην επισκεφθείς το γυμναστήριο.
-Να αποφύγεις την επαφή με την θάλασσα για μια μέρα. 
-Κάνε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση για να αποφύγεις τον κίνδυνο να δημιουργήσουν οι νέες τρίχες θηλακίτιδα.
-Μετά την αποτρίχωση απέφυγε την έκθεση στον ήλιο. 


Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για την αποτρίχωση, είναι τα παρακάτω και είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα.


DEPILIA - depilwax roll-on



Simple Use Beauty - Olive Oil 100% Natural wax
Depileve - Pink Wax
Depileve - Aloe Vera Wax


 Luxurius - Natural Exfoliating Body Scrub
icing sugar - αναζωογόνηση & ενέργεια


Kaé - L'Huile de beauté 
Pure Organic Argan Oil

NIVEA Soft & NIVEA Creme

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας στέλνω πολλά πολλά φιλιά!!


1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, πραγματικά! έκανα χρόνια αποτρίχωση με κερί και τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά. Ωστόσο όπως και να το κάνουμε είναι λίγο δύσκολο να αποφύγεις τον πόνο. Εγώ πάντως φέτος βρήκα μια αρκετάκαλή προσφορά και έκανα laser αποτρίχωση https://chryssalis.com/soprano-ice-platinum/ και ξεμπέρδεψα. Είναι μια επένδυση που αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή