Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ!




Λατρεύω ότι έχει σχέση με την καρύδα, από τον ίδιο τον καρπό, τις σοκολάτες με καρύδα, τα παγωτά, τα στικ που πουλάνε στο δρόμο, αρώματα, κρέμες, αντηλιακά, τα πάντα! 

Αφού λοιπόν, ότι περιέχει καρύδα, με "τραβάει" ιδιαίτερα, έψαξα και βρήκα πως το λάδι καρύδας είναι πολυχρηστικό και θαυματουργό. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία και όλα αυτά το καθιστούν ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας. 

Το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική του δράση αφού τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει εισχωρούν σε βάθος στην επιδερμίδα, και χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν το δέρμα λείο και απαλό.


Μερικές πολύ απλές συνταγές για το πρόσωπο και το σώμα:

Scrub
Aνακατέψτε λάδι καρύδας με ζάχαρη και θα έχετε ένα φανταστικό προϊόν απολέπισης.

Ενυδατική και αντιβακτηριδιακή μάσκα
Ανακατέψτε λάδι καρύδας με μέλι και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ντεμακιγιάζ ματιών
Λίγες σταγόνες λάδι καρύδας σε ένα κομμάτι βαμβάκι καθαρίζει εξαιρετικά τα μάτια από τα προϊόντα μακιγιάζ και προσφέρει ξεκούραστα και λαμπερά μάτια.

Οδοντόκρεμα
Αναμείξτε σε ένα μπολ λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και πλύντε τα δόντια σας μ'αυτό. Όλοι θα αναρωτιούνται πώς αποκτίσατε τόσο λευκό χαμόγελο.

Κρέμα νύχτας
Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε. Τα αντιοξειδωτικά του λαδιού είναι τέλεια για να απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες από το πρόσωπό κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Λάδι μασάζ
Λίγες σταγόνες από λάδι καρύδας στο μασάζ, βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.


Και δεν σταματάμε εδώ. Το λάδι καρύδας, είναι μια φυσική θεραπεία για την θρέψη, την ενδυνάμωση και την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Τα θρεπτικά συστατικά του είναι πολύτιμα για την ενυδάτωση, την ενίσχυση της υφής και τη λάμψη των μαλλιών. 


μάσκα με λάδι καρύδας
 Βάλτε σε ένα μπολ:
 3/4 της κούπας λάδι καρύδας 
 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο
 2 κουταλιές μέλι 

 Απλώστε τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη, τοποθετήστε πάνω από τη μεμβράνη μια ζεστή πετσέτα και αφήστε για 1 ώρα. Στην συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό και λουστείτε όπως συνήθως. Εφαρμόστε την μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

Ακόμα όμως κι αν δεν φτιάξετε τη μάσκα, απλώστε σκέτο λάδι καρύδας στα μαλλιά, κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες και στις άκρες και αφήστε να δράσει μια ώρα. Μετά λουστείτε κανονικά. 

Σε στεγνά μαλλιά, βάλτε μερικές σταγόνες στις άκρες και θα αποφύγετε το φριζάρισμα.

Έχω δοκιμάσει όλες τις συνταγές που σας προτείνω και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα! 

Το λαδάκι που χρησιμοποιώ εγώ είναι αυτό:

MONOI TIKI TAHITI coco coconut
 

Το συγκεκριμένο προϊόν στερεοποιείται κάτω από τους 20°C για να διατηρείται καλύτερα, και χρειάζεται να βυθίσουμε το μπουκάλι σε ζεστό νερό, μέχρι να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία για να γίνει λάδι.


Ειδικά στα μαλλιά μου να σας πω ότι έχω δει εμφανή αποτελέσματα και έχουν αρχίσει να μακραίνουν πολύ γρήγορα!


Μετά από Μια επίσκεψή μου στο κατάστημα Boudoir Perfumes & More (που έχει γίνει το αγαπημένο μου), αγόρασα το άρωμα BRONZE GODDESS by Estee Lauder που μου πρότειναν τα κορίτσια εκεί, είναι άκρως καλοκαιρινό και μυρίζει καρύδα! 
Όχι μόνο το λάτρεψα αλλά όλοι με ρωτούν τι άρωμα φοράω! 


Και κάτι για το τέλος... 
Μου έδωσε η μαμά, μια απίστευτη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, το έχω φτιάξει δύο φορές και ειλικρινά είναι το πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχω φάει ποτέ! 

Τη συνταγή για το "Εξωτικό ρυζόγαλο του Άκη Πετρετζίκη" θα τη βρείτε εδώ

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμη τη σημερινή ανάρτηση και μέχρι την επόμενη, σας στέλνω πολλά φιλιά με άρωμα καρύδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου