Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΙΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ!





Το ίσιωμα των μαλλιά με θερμό αέρα και με σίδερο ισιώματος, είναι πολύ επώδυνο για την τρίχα. Η διαδικασία του ισιώματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, είναι κουραστική, χρονοβόρα και το χτένισμα δεν κρατάει σχεδόν καθόλου.


Όσες έχουν μακριά μαλλιά ξέρουν τι εννοώ και είμαι σίγουρη ότι ξεφυσούν και εύχονται να είχαν τη δυνατότητα μετά το λούσιμο, όταν στεγνώνουν τα μαλλιά τους φυσικά, να παραμένουν ολόισια χωρίς να ταλαιπωρούνται τόσο πολύ.  

Όταν τα μαλλιά μου ήταν μακριά, πριν από δύο χρόνια έκανα σε κομμωτήριο την θεραπεία Brazilian Keratin Treatment και πραγματικά είχε μεγάλη επιτυχία. Μετά την εφαρμογή χρησιμοποιούσα σε κάθε λούσιμο τα κατάλληλα σαμπουάν που μου υπέδειξαν εκεί και με απλό στέγνωμα με το πιστολάκι διατηρήθηκαν τα μαλλιά μου ολόισια για περίπου 3 μήνες. Το κόστος όμως της θεραπείας είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπόρεσα να το προγραμματίσω ξανά ώστε να το επαναλάβω.

Εδώ και πάρα πολύ καιρόψάχνω να βρω τον τρόπο ώστε να μην τα ταλαιπωρώ στο ίσιωμα κι επιτέλους να μακρύνουν (και να σταματήσω να γκρινιάζω). 
Βρήκα λοιπόν πως να κάνω ίσια τα μαλλιά μου χωρίς να φριζάρουν καθόλου μέχρι το επόμενο λούσιμο, με ένα και μόνο υλικό που βρίσκεται στο ψυγείο!



Πάμε να σας παρουσιάσω τη "συνταγή"...

Σε ένα δοχείο ψεκασμού, βάζουμε 1/3 πλήρες γάλα και 2/3 νερό. Ανακατεύουμε καλά, ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτάκια περίπου. Μετά συνεχίζουμε με το λούσιμο όπως συνήθως και στεγνώνουμε με πιστολάκι. 


Η πρωτεΐνη που περιέχεται πλουσιοπάροχα στο γάλα και αποτελεί δομικό στοιχείο της τρίχας αλλά και το ασβέστιο που είναι βασικό του συστατικό, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη και τη θρέψη των μαλλιών.

Δοκιμάστε λοιπόν να ισιώσετε τα μαλλιά σας με αυτή την εύκολη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας στέλνω πολλά φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου