Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Όσες φορές μου έχει φτιάξει τα νύχια επαγγελματίας σε στούντιο μανικιούρ, δεν χορταίνω να κοιτάζω τα χέρια μου! Είναι τόσο όμορφα, καθαρά και περιποιημένα.
Αν και η δουλειά μιας επαγγελματία είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερη, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, φτιάχνοντας τα νύχια μας μόνες μας στο σπίτι!


Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία συγκεντρώνουμε τα εργαλεία και προϊόντα που θα χρειαστούμε τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να απολυμαίνουμε πριν και μετά από κάθε χρήση:

Καθαρή πετσέτα
Μικρό μπολ με χλιαρό νεράκι
Λίμα ειδική για φυσικά νύχια (όχι μεταλλική) 
Ελαιόλαδο
Ξυλάκι μανικιούρ 
Πενσάκι 
Κρέμα χεριών

Ξεκινάμε λοιπόν!

Δίνουμε σχήμα στα νύχια πάντα πριν τα βάλουμε στο νερό γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα σπάσουν.



Το σωστό λιμάρισμα στα φυσικά νύχια γίνεται από τη γωνία του νυχιού προς το κέντρο του. Προσπαθήστε να αποφύγετε το λιμάρισμα στα πλαϊνά γιατί έτσι σπάει πιο εύκολα το νύχι.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη βάση του νυχιού για να μαλακώσουμε τα πετσάκια και βυθίζουμε τα χέρια μας στο χλιαρό νερό για 2 λεπτάκια.


Σκουπίζουμε πολύ καλά με την πετσέτα και στη συνέχεια σπρώχνουμε απαλά τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι, προς τη βάση του νυχιού με προσοχή. 



Με το πενσάκι κόβoυμε πολύ προσεκτικά και μόνο ότι περισσεύει ώστε να μην τραυματίσουμε τα χέρια μας.


Τέλος απλώνουμε στα χέρια μας την κρέμα χεριών και περιμένουμε να απορροφηθεί για να προχωρήσουμε στο βάψιμο των νυχιών μας με το βερνίκι.

Και εδώ σας έχω μια πρόταση για γαλλικό σχέδιο που έκανα μόνη μου. 




maybelline color show ballerina 
maybelline color winter baby



Τα βερνίκια αυτά, εκτός από το ότι είναι πολύ οικονομικά (3,50 Ευρώ περίπου το ένα) είναι και πολύ σταθερά. Διάλεξα το Pink Ballerina που είναι ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα για να έχω πιο φυσικό το αποτέλεσμα.


DOROTHY L Top Gel


Εξαιρετικό διάφανο βερνίκι σε μορφή τζελ που τοποθετούμε στα νύχια μισή ώρα αφού έχει στεγνώσει το βερνίκι για σταθεροποίηση και διάρκεια. Διατηρεί το βερνίκι στη θέση του παραπάνω από μια εβδομάδα και είναι πολύ οικονομικό (4,00 Ευρώ περίπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου