Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Μετά από μια δύσκολη χρονιά με αρκετή κούραση, υποχρεώσεις και άγχος, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητες και λειτουργούν αναζωογονητικά για το σώμα και το πνεύμα μας. Για μερικές εβδομάδες (για τους πιο ευνοημένους) ή ακόμα και για ένα πεταχτό τριημεράκι, το αγαπημένο ελληνικό καλοκαίρι, έχει την ιδιότητα να μας χαλαρώνει από ότι μας έχει δυσκολέψει το χειμώνα και γεμίζει τις μπαταρίες μας.

Κι ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών αισθανόμαστε όμορφες και γεμάτες ενέργεια, οι βραδινές έξοδοι είναι γεμάτες λάμψη και οι βουτιές μας στη θάλασσα είναι μες τη δροσιά, αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη βάση μας, αντί για ανανεωμένες, νοιώθουμε ότι όλα αυτά τα λαμπερά κι όμορφα, τα ξεχάσαμε σε κάποια παραλία στο τελευταίο μπανάκι των διακοπών. 



Η έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα έχουν αφήσει την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη, ξηρή με αίσθηση τραβήγματος. Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση γίνεται επιτακτική, προκειμένου να αποκτήσει η επιδερμίδα μας τη λαμπερή όψη που της αξίζει.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση ΚΑΙ ενυδάτωση! Ότι χρειαζόμαστε από την κορφή ως τα νύχια για να βοηθήσουμε το δέρμα και τα μαλλιά μας να επανέλθουν μετά την (κατά τ'άλλα γλυκιά) καταπόνηση στην οποία τα υποβάλαμε το καλοκαίρι. 

ΜΑΛΛΙΑ

Όσες προφυλάξεις και αν πήραμε, όσο σωστά κι αν φροντίσαμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, και γενικότερα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη γνωστή σε όλες μας απογοήτευση όταν κοιτάμε τα μαλλιά μας στον καθρέφτη κάθε τέτοια εποχή. 
Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός! Σε λίγες μέρες θα είναι και πάλι λαμπερά, απαλά, ευκολοχτένιστα και ζωντανά, αρκεί σε κάθε λούσιμο να βάζουμε μια πλούσια ποσότητα conditioner, να κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε μάσκες ενυδάτωσης (ότι πρέπει στην περίπτωσή μας είναι το ελαιόλαδο) και να αποφύγουμε για λίγες μέρες τα προϊόντα styling.
Για πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών δεν πρέπει να ξεχάσουμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τροφές απαραίτητες για την υγεία της τρίχας: κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή, όσπρια, δημητριακά, αβγά, φρούτα και πράσινα λαχανικά, κυρίως σπανάκι και πιπεριές. Ταυτόχρονα θα ωφεληθούν η επιδερμίδα και τα νύχια μας, αφού οι τροφές αυτές είναι απαραίτητες και για τη δική τους υγεία και ομορφιά.



Για να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρασίας του οργανισμού στα σωστά επίπεδα -επιδερμίδας συμπεριλαμβανομένης- , πρέπει να πίνουμε τουλάχιστο ένα ποτήρι νερό ανά μία ώρα. 

ΠΡΟΣΩΠΟ

Λίγη παραπάνω ενυδάτωση θα προτείνω και για το πρόσωπό μας, το οποίο σίγουρα το έχει ανάγκη μετά της διακοπές. Συνεχίζουμε να βάζουμε την αντηλιακή μας κρέμα καθημερινά και το βράδυ γινόμαστε λίγο πιο σπάταλες με την ενυδατική μας προκειμένου να ανακτήσουμε την χαμένη ενυδάτωση του δέρματος μας. Αν έχουμε μαυρίσει στο πρόσωπο, αποφεύγουμε την απολέπιση, τα σφουγγαράκια και τα βουρτσάκια καθαρισμού γιατί θα μας χαλάσουν το μαύρισμα. 
ΣΩΜΑ

Ενυδάτωση δεν αποζητά μόνο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα μας. Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο, μια πλούσια ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο, λαδάκια και body butters θα βοηθήσουν πολύ να ανακτήσουμε την χαμένη ελαστικότητα του δέρματος στο σώμα μας κι αμέσως θα το δούμε να λάμπει.
Σε σχέση με το μαύρισμα, ισχύει ότι και για το πρόσωπο. Ξεχνάμε το peeling σώματος, αφήνουμε λίγο στην άκρη το σφουγγάρι μας και καθαρίζουμε το σώμα μας μόνο με τα χέρια και το σαπούνι ή το αφρόλουτρό μας. 



Ιδιαιτέρως φροντίζουμε τις φτέρνες μας με ελαφρόπετρα και απλώνουμε κάθε βράδυ μια πλούσια ποσότητα βαζελίνης. Για να μην χαλάσουμε τα σεντόνια μας, βάζουμε καλτσάκια και κοιμόμαστε. Κάθε πρωί που θα ξυπνάμε, οι φτέρνες μας θα είναι και σε καλύτερη κατάσταση! 




Tips για τις πρώτες μέρες μετά τις διακοπές:

1. Παίρνουμε το χρόνο μας για τα διαδικαστικά της επιστροφής από τις διακοπές. Αν πιεστούμε θα χαθεί η καλή διάθεση που φέραμε μαζί μας από τις διακοπές. Οργανώνουμε το χρόνο μας και ολοκληρώνουμε μία υποχρέωση κάθε φορά. Πιστέψτε με, με πρόγραμμα θα τα καταφέρουμε όλα. Με τη σειρά που μας εξυπηρετεί, αδειάζουμε τις βαλίτσες, πλένουμε τα ρούχα, καθαρίζουμε το σπίτι, γεμίζουμε ψυγείο και ντουλάπια, πληρώνουμε τους πάγιους λογαριασμούς μας. Οργανώνουμε το πρόγραμμά μας στη δουλειά και στο σπίτι, επιδιώκοντας την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις ευχάριστες στιγμές.



2. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε τη χαλαρότητα των διακοπών στο ντύσιμο και στις εξόδους μας. Η επανένταξή μας στο συνηθισμένο πρόγραμμα του χειμώνα είναι καλύτερο να γίνει σταδιακά, ώστε να μην αισθανθούμε τεράστια την αλλαγή. Δεν είναι τιμωρία η επιστροφή από τις διακοπές κι αν μη τι άλλο, ακόμα είναι καλοκαιράκι! Όσο λοιπόν ο καιρός το επιτρέπει, γεμίζουμε το χρόνο μας με επισκέψεις στην παραλία, ήσυχα βράδια στη βεράντα, βόλτες με φίλους, θερινό σινεμά και ό,τι άλλο μας φτιάχνει τη διάθεση.



3. Διατηρούμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας από τις φετινές διακοπές εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας και ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες των διακοπών μας με τους φίλους μας

4. Θέτουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους για την «χρονιά» που ξεκινάει στην επαγγελματική ή ακαδημαϊκή μας ζωή.

5. Ας φέρουμε το πνεύμα των διακοπών στο σπίτι μας. Τα συστατικά είναι απλά: αισιόδοξη διάθεση, καλή παρέα και ευχάριστες στιγμές. Να είμαστε καλά και να περνάμε καλύτερα!!!



Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας στέλνω πολλά καλοκαιρινά φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου