Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ MAKEUP (και πως να τα αποφύγουμε!)




Εφαρμόζουμε το makeup στο πρόσωπό μας, για να τονίζουμε τα χαρακτηριστικά του και να δείχνουμε πιο όμορφες.
Μερικές φορές το παρακάνουμε και έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. 
Τα λάθη στο μακιγιάζ, μας κάνουν να δείχνουμε λιγότερο ελκυστικές και σχεδόν πάντα δημιουργούν κακό αποτέλεσμα σε όλο το σύνολο της εμφάνισής μας.

Πάμε λοιπόν να τα εντοπίσουμε και να τα διορθώσουμε!

 1. Τοποθετούμε πολύ μεγάλη ποσότητα foundation.
Η όψη μάσκας από foundation δημιουργεί το χειρότερο αποτέλεσμα στο makeup μας. Μια μικρή ποσότητα foundation αρκεί για να καλύψει σημαδάκια και διχρωμίες, δίνει λάμψη στο πρόσωπο και το αποτέλεσμα είναι φυσικό και νεανικό. 

 2. Βάζουμε υπερβολικά ανοιχτόχρωμο concealer κάτω απ'τα μάτια.
Το concealer προορίζεται για να καλύπτει τυχόν ατέλειες και να δίνει λάμψη κάτω απ'τα μάτια. Πρέπει να φωτίζει το βλέμμα και όχι να ξεχωρίζει υπερβολικά από το υπόλοιπο πρόσωπο. 

 3.  Κάνουμε κατάχρηση στο ρουζ.
Έχω παρατηρήσει κάποιες φίλες μου να πιάνουν το πινέλο της πούδρας, να βάζουν μια πλούσια ποσότητα ρουζ και να περνούν μ'αυτό όλη την επιφάνεια του προσώπου τους. Το makeup μετά από αυτή την κίνηση χαλάει εντελώς! Τοποθετούμε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας, στα μήλα ή στα ζυγωματικά. Ούτε στο μέτωπο, ούτε στη μύτη μας. Χρησιμοποιούμε πινέλο εξειδικευμένο για ρουζ για να μην ξεφύγει το προϊόν εκτός των σημείων που θέλουμε να τονίσουμε. 

 4. Τοποθετούμε bronzer σε ολόκληρο το πρόσωπο.
Το Bronzer πρέπει να τοποθετείται σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, διαφορετικά το πρόσωπο δείχνει υπερβολικά σκούρο. Τοποθετούμε μόνο στη μύτη, στο μέτωπο και στα ζυγωματικά. Στην περίπτωση που ξεφύγουμε, διορθώνουμε με λίγη πούδρα.

 5. Τοποθετούμε μολύβι χειλιών έξω από το φυσικό μας περίγραμμα.
Το μολύβι χειλιών δεν προορίζεται για να μεγαλώνει τα χείλη μας. Ακόμα κι αν αυτά είναι λεπτά και χωρίς έντονο σχήμα, όταν ζωγραφίζουμε με μολύβι εκτός του φυσικού μας περιγράμματος, το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό έως αστείο. Οι διορθώσεις στο σχήμα, όταν αυτές είναι απαραίτητες, πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά. 

 6. Χρησιμοποιούμε σκούρο μολύβι χειλιών σε συνδυασμό με πιο ανοιχτό κραγιόν ή Lip Gloss.
Το μολύβι χειλιών δεν πρέπει να ξεχωρίζει απ'το κραγιόν μας. Χρησιμοποιούμε ίδια απόχρωση για να τονίσουμε το περίγραμμα και το αναμειγνύουμε με το κραγιόν για ομοιόχρωμο αποτέλεσμα στα χείλη μας.

Παρακάτω σας παραθέτω μερικά από τα λάθη που κάνουμε και χωρίς να το θέλουμε δημιουργούμε προβλήματα στο δέρμα μας!



 1.  Κοιμόμαστε με makeup.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από αυτό. Τη νύχτα το δέρμα μας πρέπει να είναι καθαρό γιατί αναπνέει και ξεκουράζεται. Ακόμα κι αν νυστάζουμε πολύ, πρέπει να αφιερώνουμε έστω και 5 λεπτάκια στον καθαρισμό του. 

 2. Βάφουμε το πρόσωπο χωρίς να το έχουμε καθαρίσει.
Ο σωστός καθαρισμός πριν το makeup θα το βοηθήσει να μείνει σταθερό για περισσότερες ώρες. 

 3. Δεν χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα πριν το makeup.
Οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα πριν το μακιγιάζ. Έτσι, το foundation θα απλωθεί και θα «στρώσει» καλύτερα, ενώ θα κρατήσει αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες. 

  4.  Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα μας.
Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, τα βυθίζουμε σε νεσεσέρ καλλυντικών και χαϊδεύουμε με αυτά το πρόσωπό μας. Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας. Ο τακτικός καθαρισμός τους πρέπει να γίνει μέρος της ρουτίνας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου