Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

10 TIPS ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ


Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα χρήματα που μπορούμε πλέον να διαθέσουμε στα ψώνια είναι λίγα, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικές στις αγορές μας για να μας ικανοποιούν και να αξίζουν! Σας παρουσιάζω 10 tips που πρέπει να θυμόμαστε, αν θέλουμε τα χρήματά μας να πιάνουν τόπο αλλά και για να ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας με τα σωστά  είδη.
Πάμε λοιπον! 


1. Δεν βγαίνουμε για ψώνια όταν είμαστε κουρασμένες. Εκτός από το ότι η διάθεση μας δεν είναι πολύ καλή, μπορεί να βιαστούμε να αγοράσουμε κάτι που δεν μας χρειάζεται μόνο και μόνο για να φύγουμε γρήγορα από τα μαγαζιά. Είναι προτιμότερο να αφιερώσουμε χρόνο στα ψώνια όταν είμαστε ξεκούραστες, ώστε να βρούμε με κέφι αυτό που ψάχνουμε.

2.  Δοκιμάζουμε πάντα τα ρούχα πριν τα αγοράσουμε. Όσο σίγουρες κι αν είμαστε ότι μας αρέσει κάτι και που όπως γράφει στην ετικέτα είναι στο νούμερο μας, δεν το πάμε κατευθείαν στο ταμείο. Στο δοκιμαστήριο θα δούμε πραγματικά αν μας ταιριάζει το νούμερο και αν μας αρέσει όπως δείχνει αυτό στο σώμα μας. Οι εταιρίες μεταξύ τους, έχουν αποκλίσεις στα μεγέθη κι ένα ρούχο φορεμένο στην κούκλα του καταστήματος, σίγουρα δεν θα δείχνει πάνω μας ίδιο.

3. Δεν αγοράζουμε ρούχα που δεν είναι στο νούμερο μας, όσο κι αν μας αρέσουν, ούτε καν με το πρόσχημα ότι θα χάσουμε αυτά τα λίγα περιττά κιλά που έχουμε βάλει στόχο. Επιμένουμε να ψάχνουμε λίγο παραπάνω προκειμένου να μας ταιριάζει το ρούχο κατά την αγορά.

4. Είναι λάθος να αγοράζουμε κάτι μόνο επειδή είναι σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή. Φυσικά δεν μιλάω για κάτι που μας άρεσε και το βρήκαμε σε καλή προσφορά ή με πολύ καλή έκπτωση αλλά για ρούχα που δεν θα φορούσαμε ποτέ αλλά μας δελεάζει η πολύ χαμηλή τους τιμή ( πχ. έλα μωρέ 5 Ευρώ η μπλούζα, τι ψυχή έχουν?) Φυσικά και έχουν και καλό είναι να βρεις να αγοράσεις κάτι που σου αρέσει κι ας κοστίζει λίγα χρήματα παραπάνω.

5. Επειδή είδαμε κάτι φορεμένο σε άλλη κοπέλα, δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει και σε μας, προσέχουμε πολύ πριν το αγοράσουμε. 

6. Το γεγονός ότι μια φίλη μας ζήτησε να της κάνουμε παρέα στα ψώνια της, δεν σημαίνει πως πρέπει απαραιτήτως να ψωνίσουμε κάτι κι εμείς. Επικεντρωνόμαστε στη βοήθεια που μπορούμε να της προσφέρουμε και αν βρούμε για μας κάτι που ψάχναμε καιρό, μόνο τότε το δοκιμάζουμε και το αγοράζουμε.

7. Βρήκαμε το ρουχαλάκι που ψάχναμε και το παίρνουμε στα χέρια μας με χαρά και πάμε προς το ταμείο. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ελέγξαμε το ρούχο για τυχόν ελαττώματα?  Πολλές κοπέλες στα δοκιμαστήρια δεν προσέχουν τα ρούχα που δοκιμάζουν και μπορεί να τα ξηλώσουν. Πάντα πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά να είναι οι ραφές και τα κουμπιά στη θέση τους.

8. Αν το ρούχο δεν είναι άνετο κατά τη δοκιμή, είναι πολύ πιθανό να μην το ευχαριστηθούμε. Μπορεί να μας ταιριάζει το νούμερο αλλά σε μια έξοδο μερικών ωρών το ρούχο μπορεί να γίνει ανυπόφορο και να χαλάσει η διάθεσή μας. Δοκιμάζουμε φορώντας το να καθίσουμε, να σηκώσουμε τα χέρια μας ψιλά και να κινηθούμε λίγο στο χώρο.

9. Κάνουμε έρευνα αγοράς. Ελέγχουμε πάντα τις τιμές και ρωτάμε αν το προϊόν που μας ενδιαφέρει είναι σε κάποια προσφορά. Αν διαθέσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για κάτι που ψάχνουμε, υπάρχει περίπτωση να το βρούμε και σε άλλο κατάστημα ή στο διαδίκτυο με χαμηλότερη τιμή.

10. Δεν ξεφεύγουμε από το προγραμματισμένο Bugdet μας. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά στο ποσό χρημάτων που διαθέτουμε, για να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού και δυσκολευτούμε μετά να ανταποκριθούμε σε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις μας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου