Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

10 TIPS ΓΙΑ NA ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ



Είμαστε στην αρχή του νέου έτους! Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας. 

Εδώ λοιπόν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, δέκα συμβουλές για το πως θα πετύχετε τους στόχους σας! 
Τις έχω τσεκάρει, προσπαθώ να τις ακολουθώ και σας τις παρουσιάζω παρακάτω.

1. Κρατάμε σημειώσεις.
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δύναμη των σημειώσεων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθούμε όλα τα μικρά πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε καθημερινά. 
Θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ καλή οργάνωση των υποχρεώσεων αλλά και των σκέψεών μας. Δοκιμάστε το!

2. Δημιουργούμε σύστημα αρχειοθέτησης.
Και στη δουλειά αλλά και στο σπίτι προσπαθούμε να κρατάμε αρχειοθετημένα τα έγγραφα και τα αντικείμενά μας, κερδίζοντας έτσι χρόνο στην αναζήτησή τους.

3. Παρακολουθούμε το ρολόι.
Κι έτσι θα είμαστε πάντα στην ώρα μας. Είτε πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση ή ακόμα και ένα απλό γεύμα με φίλες,Είναι από τις σημαντικότερες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε, γιατί το να είσαι ακριβής είναι ένδειξη σεβασμού.

4. Να είμαστε καλοί.
Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να ανέβουν στην κορυφή της επιτυχίας πρέπει να είναι σκληροί και εγωιστές. Διαφωνώ. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στη ζωή μου είναι πρώτα απ'όλα καλοί, ευγενικοί και υποστηρίζουν τους άλλους, είτε επαγγελματικά είτε κοινωνικά.

5. Κάνουμε φίλους.
...και τους κρατάμε! Κανέναν άνθρωπο δεν πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο. Χαρίζουμε με αγάπη το χρόνο μας στους φίλους μας, ουσιαστικά. Μιλάμε για μας αλλά οφείλουμε να ακούμε κι εκείνους, δεν πρέπει να μονοπωλούμε τον κοινό μας χρόνο και σεβόμαστε και τις δικές τους ανάγκες. Φερόμαστε στους φίλους μας όπως θέλουμε να φέρονται σε μας! 

6. Αντιμετωπίζουμε σωστά το σώμα μας.
Αν θέλουμε το μυαλό μας να λειτουργεί σωστά, η φροντίδα του σώματός μας είναι το κλειδί.Βρίσκουμε λοιπόν το χρόνο για άσκηση, τρώμε σωστά, και κοιμόμαστε επαρκώς! 

7. Καθαρίζουμε και τακτοποιούμε το χώρο μας.
Σε ένα καθαρό χώρο έχεις και καθαρό μυαλό. Όταν βρισκόμαστε σε ένα χώρο που επικρατεί τάξη, είμαστε πιο ήρεμοι και χαλαροί. 

8. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας.
Δεν βάζουμε στόχους που ξέρουμε εξ'αρχής πως είναι ακατόρθωτοι για εμάς. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δεν πιεζόμαστε και δεν υιοθετούμε στόχους άλλων. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες και δυνάμεις. Όσο πιο μεγάλος είναι ο στόχος μας τόσο πιο πολύ χρόνο πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας για να τον κατακτήσει! Για να μην ξεφύγουμε, εξετάζουμε τους στόχους μας καθημερινά κι ακόμα κι αν παρεκκλίνουμε, δεν τα παρατάμε! 

9. Μάθηση.
Ποτέ δεν είμαστε αρκετά μεγάλοι για να μαθαίνουμε! Ανοίγουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στη μόρφωση και ενημερωνόμαστε για όσα μας ενδιαφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο! 

10. Χαμογελάμε!
Παίρνουμε βαθιές ανάσες και φοράμε το πιο ειλικρινές μας χαμόγελο. Έτσι, πιστέψτε με, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. 
Δεν το βάζουμε κάτω και όλα θα πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου