Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΞΥΠΝΑ TIPS ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΑ ΜΑΤΙΑ




Τα μάτια λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής... 

Όταν θέλουμε να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερα, λέμε "πρόσεξε το σαν τα μάτια σου"... 

Τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε στους άλλους, κι όλοι μας θέλουμε να είναι φωτεινά, όμορφα και ξεκούραστα. Είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος και εκτός από την ψυχή μας, καθρεφτίζουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας.




Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε μαύρους κύκλους, που μας ταλαιπωρούν; 
Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως κληρονομικότητα, έλλειψη πρωτεϊνών και βιταμινών, ακόμα και στην αφυδάτωση του οργανισμού μας. 
Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, οι απότομες αυξομειώσεις βάρους και η έλλειψη ύπνου, είναι επίσης παράγοντες που δρουν αρνητικά στον ιστό του δέρματος γύρω από τα μάτια.
Κυρίως όσον αφορά στο θέμα του ύπνου, ακόμα και η κακή στάση του σώματος ενώ κοιμόμαστε (πχ η στάση μπρούμυτα), και η πίεση στα μάτια από το στρώμα ή το μαξιλάρι, μπορεί να προκαλέσει κακή λειτουργία των αγγείων. 

Παρακάτω έχω συλλέξει τους πιο διαδεδομένους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και σας τους παρουσιάζω. 


1. Φέτες από φρέσκο αγγούρι


Το αγγούρι είναι ένας παράγοντας λεύκανσης του δέρματος που βοηθά απίστευτα στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων. Είναι επίσης δημοφιλές για τη μείωση του πρηξίματος στα μάτια. Απλά, κόβετε καθημερινά φέτες από φρέσκο αγγούρι και τις τοποθετείτε στα μάτια για 10 λεπτά κάθε φορά. 
Τα μάτια σας με αυτή τη θεραπεία, μέρα με τη μέρα θα γίνονται όλο και πιο φωτεινά. 

2. Δροσερά φακελάκια τσαγιού

Τα φακελάκια πράσινου ή μαύρου τσαγιού, είναι επίσης μια καλή θεραπεία καταπολέμησης των μαύρων κύκλων. Βυθίστε τα φακελάκια σε νερό και τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε τα πάνω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες που αποκαθιστά τις σκουρόχρωμες κηλίδες κάτω από τα μάτια.

3. Φέτες ωμής πατάτας

Κόψτε δύο φέτες ωμής πατάτας και βάλτε τις στα βλέφαρά σας για 15-20 λεπτά. Η πατάτα έχει μια επίδραση ψύξης και μπορεί να εξαλείψει θεαματικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Επειδή η ​​πατάτα έχει και στυπτικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση κατακράτησης νερού γύρω από τα μάτια.

4. Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα ακόμη φυσικό συστατικό, πολύ ευεργετικό για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στους μαύρους κύκλους, πριν πάτε για ύπνο και ξεπλύνετε καλά το επόμενο πρωί. Η τακτική χρήση του θα φωτίσει εκπληκτικά το χρώμα του δέρματος γύρω από τα μάτια και σταδιακά θα εξαλείψει τους μαύρους κύκλους.

5. Κάψουλες βιταμίνης Ε

Οι κάψουλες βιταμίνης Ε είναι πάρα πολύ οικονομικές (σας προτείνω τις κάψουλες Eviol που κοστίζουν περίπου 4 ευρώ) και πραγματικά κάνουν θαύματα. Χρησιμοποιείστε μερικές σταγόνες, κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και θα δείτε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται αλλά και το δέρμα σας να γίνεται πιο σφιχτό.   


Δεν είναι εύκολο να εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους από τη μια μέρα στην άλλη, ακόμα κι αν αγοράσουμε την πιο ακριβή και εξειδικευμένη κρέμα. Ωστόσο με προγραμματισμό και επιμονή, αν χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις παραπάνω θεραπείες, μπορούμε να δούμε απίστευτες αλλαγές στα μάτια μας.

*Extra tip για camouflage

Αν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θα ξέρετε ότι το concealer καλύπτει αρκετά την σκουρόχρωμη χροιά από την περιοχή, αλλά δεν την εξαφανίζει εντελώς.



Η νέα μόδα που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και που θεωρείται πολύ αποτελεσματική, είναι το κόκκινο κραγιόν.

Με ένα καθαρό πινέλο, απλώστε λίγη ποσότητα από το κόκκινο κραγιόν σας, ακριβώς κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια τοποθετείστε το concealer σας κανονικά, ώστε να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα. Στον τροχό των χρωμάτων, το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι ακριβώς απέναντι από το μπλε και το πράσινο, κάτι που σημαίνει ότι αλληλοεξουδετερώνονται. Στην περίπτωσή μας λοιπόν, όταν καλύπτεις τους κύκλους πράσινης-μπλε χροιάς, με το κόκκινο κραγιόν τους εξουδετερώνεις.
Μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει! 

Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, που είμαι σίγουρη πως θα διαβάσετε με πιο φωτεινά ματάκια, σας στέλνω πολλά πολλά φιλιά!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14109393/?claim=e8y2d8qyvyx">Follow my blog with Bloglovin</a>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου