Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΙΝΕΛΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Ο καθαρισμός των πινέλων, αλλά και όλων των εργαλείων που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας, είναι απαραίτητος προκειμένου το δέρμα μας να παραμένει όμορφο και υγιές. 
Τα πινέλα έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας, συσσωρεύουν βακτήρια και σκόνη στις τρίχες τους και αν δεν καθαρίζονται συχνά, είναι φορείς μικροβίων και βακτηρίων και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. 

Η συχνότητα καθαρισμού των πινέλων μας, εξαρτάται από τη χρήση που κάνουμε αλλά και από τα προϊόντα μακιγιάζ που τοποθετούμε μ’αυτά. 

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα με κρεμώδη υφή, όπως το foundation, το concealer τα eyeliner και τα κραγιόν, πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε εφαρμογή. Αν δεν προλαβαίνουμε να τα καθαρίσουμε μετά από κάθε χρήση, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό αντισηπτικό ανάμεσα στις εφαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Όσον αφορά στα πινέλα που έχουμε για προϊόντα σε μορφή σκόνης, όπως τις σκιές, το ρουζ και την πούδρα μας, η καθαριότητα μπορεί να γίνεται και μια φορά την εβδομάδα. 

Ελάτε λοιπόν να καθαρίσουμε εύκολα τα πινέλα μας βήμα-βήμα και σχεδόν ανέξοδα!



θα χρειαστούμε ένα απαλό σαμπουάν μαλλιών (εγώ επέλεξα το Johnson's Baby Shampoo που είναι ιδιαίτερα απαλό αφού προορίζεται για παιδιά και βρέφη), ένα μπολ με χλιαρό νεράκι, μια καθαρή απορροφητική πετσέτα, ένα αντισηπτικό σε μορφή σπρέι.
Το λαστιχένιο γάντι, είναι από το Jumbo, έχει περίπου 5 Ευρώ και χρησιμοποιείται στην κουζίνα!  Την εναλλακτική χρήση του, την είδα στο internet και πραγματικά μου φάνηκε εξαιρετική γιατί τα εξογκώματα που έχει στην επιφάνειά του βοηθούν να αφαιρείται το προϊόν μακιγιάζ από τα πινέλα μου εντελώς!



Βυθίζουμε τα πινέλα στο νερό και βάζουμε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν. Προσέχουμε να μην τα αφήσουμε να μουλιάσουν πολύ, για να μην ξεκολλήσουν οι τρίχες.  


Παίρνουμε ένα-ένα τα πινέλα μας και τα καθαρίζουμε πάνω στο γάντι όπως στη φωτογραφία. Όπως βλέπετε, με αυτό τον τρόπο αφαιρείται το προϊόν μακιγιάζ εντελώς από τις τρίχες του πινέλου.


Ξεβγάζουμε πολύ καλά το κάθε πινέλο μας κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να βγαίνει καθαρό μέσα από τις τρίχες.


Με το αντισηπτικό ψεκάζουμε τα πινέλα μας και τοποθετούμε στην πετσέτα μας για να στεγνώσουν.

Τα πινέλα μας πρέπει να στεγνώσουν εντελώς πριν από την επόμενη χρήση, ώστε να μην αναπτυχθούν βακτήρια.


Μια χρήσιμη πληροφορία που αξίζει να έχουμε υπόψη μας, είναι ότι τα πινέλα με συνθετική τρίχα είναι ιδανικά για τοποθέτηση προϊόντων με κρεμώδη σύσταση ώστε να μην απορροφούν το προϊόν, ενώ τα πινέλα από φυσική τρίχα είναι ιδανικά για προϊόντα σε μορφή σκόνης, γιατί απλώνουν το προϊόν πιο απαλά και ομοιόμορφα. Φροντίζουμε να αλλάζουμε τα πινέλα μας όταν βλέπουμε ότι χάνουν το σχήμα τους και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο πινέλο για διαφορετικά προϊόντα.

Τέλος, ποτέ δεν πρέπει να μοιραζόμαστε τα πινέλα μας, γιατί αυτά τα εργαλεία είναι τόσο προσωπικά όσο και η οδοντόβουρτσά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου