Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ



Αν και τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας, κατά τους χειμερινούς μήνες, τα μαλλιά είναι περισσότερο ξηρά, σπάνε και φριζάρουν πιο εύκολα. Οι χημικές διεργασίες, τα προϊόντα stylling και το πιστολάκι, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάστασή τους και αν και στο εμπόριο υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα, θα σας προτείνω μια πολύ οικονομική λύση που είναι θαυματουργή στην αποκατάσταση της φθοράς των μαλλιών.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στα μαλλιά. Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει, ενυδατώνει τα μαλλιά και επαναφέρει την λάμψη τους βοηθώντας παράλληλα στην ανάπλασή τους.

Τη μάσκα αυτή την εφαρμόζουμε μια φορά την εβδομάδα στα μαλλιά και έχουμε αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές, αφού τα μαλλιά αμέσως θα γίνουν απαλά και λαμπερά!

Βάζουμε λοιπόν, μια καλή ποσότητα ελαιολάδου σε ένα μπολ, με ένα πινέλο περνάμε σε όλα τα μαλλιά μας. Φροντίζουμε να βάλουμε μικρή ποσότητα στις ρίζες αλλά πλούσια ποσότητα στις άκρες.

Κάνουμε ελαφρύ μασάζ σε όλο το κεφάλι και τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Ζεσταίνουμε μια πετσέτα καλά με πιστολάκι μαλλιών, την τοποθετούμε  πάνω από τη μεμβράνη και περιμένουμε 1 ώρα.
Είναι πολύ σημαντικό το πως θα ξεβγάλουμε το λάδι από τα μαλλιά γι'αυτό δεν βρέχουμε το κεφάλι πριν βάλουμε το σαμπουάν. Πρώτα παίρνουμε μια καλή ποσότητα σαμπουάν και απλώνουμε σε όλα τα μαλλιά και κάνουμε μασάζ να πάει παντού. Μετά ξεβγάζουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό και επαναλαμβάνουμε με άλλη μια δόση σαμπουάν για να τα καθαρίσουμε εντελώς.

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!!

5 σχόλια:

  1. Είχα κάνει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα αλλά δυσκολευόμουν να το ξεβγάλω το λάδι! φοβερό αυτό με το σαμπουαν κατευθειαν στο μαλλι! Το έκανα και εφυγε το λάδι πολύ εύκολα! θα την κάνω τώρα πιο συχνά. Ευχαριστω πολυ για το tip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια μάσκα...η καλύτερη όλων!!! Την έκανα πριν χρόνια που είχα κόψει αρκετά κοντά τα μαλλιά μου και μέσα σε ένα 6μηνο είδα τα μαλλιά μου διπλάσια και σε μήκος και σε όγκο !!!
    Να ‘σαι καλά που μου τη θύμησες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως κάνει καλή δουλίτσα! Χαίρομαι φίλη μου που στην θύμισα <3 !!

      Διαγραφή
  3. Ayto pou einai pragmatika magiko gia ta katestramena mallia einai to FOINIKELAIO !!
    Tha to vreite se kommwtiria i magazia me eidi kommwtikis ws "palm butter ".Axizei na to dokimasete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχα! Ευχαριστώ πολύ φίλη μου για τη συμβουλή! Δεν το είχα ξανακούσει, θα το δοκιμάσω!

      Διαγραφή